Gästbloggare 1 – Louise Stjern NV10b

Hej

Vi har många engagerade läsare här på Danderyds gymnasium. En av dem är Louise Stjern i NV10b som vi stolt presenterar som vår första gästbloggare. Vi hoppas snart att fler av er vill tipsa om någon av våra böcker.

Hans majestäts drake his majestys dragon

Hans Majestäts Drake – Ett flygvapen under Napoleonkrigen

Om både historia och fantasy hör till ens intressen är detta en bok man inte kan få nog av. Medan Villenueve och Nelson slåss om herraväldet över havet patrulleras luftrummet av enorma drakar och deras besättning.

Ute på havet tre veckor från land besegrar Kapten William Laurence en fransk fregatt, och i lastrummet hittas en skatt – Ett Drakägg som kommer att kläckas inom en vecka. Men ombord finns ingen med drakvana, så vem blir det som får byta karriär till det lagom föraktade flygvapnet?

I den här första boken i serien av Naomi Novik får vi följa den ovanligt intelligenta draken Temeraire när han växer upp och introduceras i det brittiska flygvapnet, strider mot franska tungviktare, och skickas på uppdrag i Hans Majestäts tjänst. Språket håller en hög nivå genom hela boken och intresset hålls vid liv hela tiden. Ett definitivt måste att läsa.

Vänligen

Louise Stjern

 

This entry was posted in Boktips and tagged , , . Bookmark the permalink.